Välkommen till Stenagården!

Vi har uppfödning och försäljning av åsnor.

 

Utställning i Rådsparken, Stockholm

Svenska Åsneföreningens årliga utställning hölls helgen 16-17 aug i Rådsparken i Stockholm.

Lördagen bjöd på härligt väder, många åsnor, åsnefolk och mycket publik. Vi hade tagit med lite orutinerade åsnor och hade inga förväntningar på dem alls. Sofia ifrån Tving som vi håller mycket kontakt med hade med sig sina vallackar Silver och Lukas (se de söta killarna längst upp i vänstra hörnet) och sin stalltjej Jennie.Dagen började med exteriör för hingstar och vallackar. Sofias grabbar plockade hem en andra och en fjärde plats vilket var jätte roligt eftersom de är uppfödda hos oss på Stenagården e:Pollack. Hingsten Mandolito tog hem första platsen och blev även Best in show. I stoklassen tog våra (Destiny och Lucky) första och andra plasering vilket var över förväntan. Domare var Viveka Karlestam och domarsekreterare var Eva Färestam.


Dagen fortsatte med lydnad och hoppning. Lucky tyckte bron på lydnaden var otäck och vägrade gå på den. Alla fyra Blekinge åsnorna vågade gå genom det fladdrande drapperiet fast något misstänksamt. I hoppningen tyckte våra åsnor att det var märkliga hinder särskilt den vita frigolitmuren med blåa hjärtan på. Efter tre vägran blev man utesluten och det lyckades de med alla fyra. Bättre lycka och mer träning till nästa gång. Lucky och Destiny var anmälda till terrängkörningen. Lucky var inte nöjd med vagnen hon hade efter sig så jag valde att avbryta. Destiny gick felfritt och fick en fjärde plats. Efter en lång dag började både åsnor och åsnefolk bli trötta och hungriga. Men galopplöpet återstod.Jennie skulle rida Silver och Sofia Lucky. De lyckades bra Jennie och Silver löpte hem första platsen och Sofia och Lucky kom strax efter på en fjärde plats. De som kom sist förra året. Bra kämpat. Årets tävlingar var över och det avslutades med en åsneparad.


På söndagen regnade det till och från. Jennie hade tränat in ett dressyrprogram på Silver som hon visade upp. De var jätteduktiga båda två. Sofia kunde sträcka på sig lite extra det är inte alla som har en sådan duktig stalltjej och harmonisk åsna. Lydnad, hoppning och galopplöp visades upp för publiken och efter gårdagens första plats i galoppen vill såklart Jennie ställa upp igen. Hon och Silver gjorde om gårdagens löp och vann. Jätte roligt. När vi satte oss i bilen för att åka 50mil (8 timmar) hem var vi trötta och hade hemlängtan men vi var mycket nöjda särskilt med Jennie och Silvers uppvisning i dressyren. Ett stort tack till Rådsparken som arrangerade utställningen och TACK till Pia och Henkan mfl. som vi fick bo hos och som tog väl hand om oss.

Oscar och åsnorna.